REJSEVACCINATION

Rejsevejledning:

Når du skal ud at rejse, er det vigtigt, at du er godt beskyttet mod de sygdomme, der evt. kan være på den pågældende rejsedestination.  

Den bedste måde at beskytte sig på er at få en god vejledning samt evt. vaccinationer med hensyntagen til individuelle behov som f.eks rejseformer, længe af rejse, generel forebyggelse, kroniske sygdomme, allergier eller andre særlige forhold i forbindelse med rejsen m.m.

Hvis du ønsker sådan en vejledning, skal du bestille en konsultation hos en af vores sygeplejersker, som er efteruddannet til at give en individuel og god vejledning. Gerne i så god tid som muligt, da nogle vacciner skal gives op til 2 mdr før rejsen. Det vil være en fordel for vejledningen, hvis du i forvejen er klar over rejsemål og rejsemåde.

Inden konsultationen bedes du have udfyldt dette informationsskema og medbringe dit vaccinationskort, hvis du tidligere er vaccineret. 

Rejsevaccination er ikke dækket af den offentlige sygesikring. Derfor skal du selv betale for den vejledende konsulationer samt evt. vacciner. Dette gælder også, hvis du udebliver fra en aftalt konsultation. 

Vi vaccinerer efter anbefalingerne fra Statens Serum Institut. Inden du kommer til konsultation i lægehuset kan du læse om vaccinationsvejledninger til de enkelte lande, og om de enkelte vacciner.

Sygeforsikringen Danmark: Hvis du er medlem kan du få refunderet 50% af vaccinepriserne.

Medicin:
Inden afrejse kan du kontakte ambassaden, for det land du skal rejse til og få oplyst, om du skal medbringe
medicinpas på din medicin.

Apotekerne laver pillepas, hvis man bruger euforiserende medicin og rejser til et land, der er med i Schengen-samarbejdet.

Rejsesygesikringen:
Læs her om reglerne for 
det gule sundhedskort og 
det blå EU-sygesikringskort.

Særlige rejseforhold:
Hos 
Udenrigsministeriet kan du læse om aktuelle nyheder og særlige forhold, man skal være opmærksom på, når man rejser som turist i udlandet.

Det Danske Vaccinations Register:

I Det Danske Vaccinationsregister kan du indskrive de vacciner du får i forbindelse med din rejse. Vacciner der registreres forbliver liggende med navn og dato, således at du altid kan se, hvad du tidligere er vaccineret for, hvis dit vaccinationskort skulle blive væk. Du logger på via www.sundhed.dk med dit NemLog-In til dit personlige vaccinationsregister

Priser inkl. konsultation:

Vejledende konsultation 200,00
Vejledende konsultation (< 16 år) 100,00
Hepatitis A voksen 500,00
Hepatitis A børn 400,00
Hepatitis B voksen  450,00
Hepatitis B børn  350,00
Hepatitis A+B voksen 700,00
Hepatitis A+B børn 500,00
Gul feber 500,00
Japansk hjernehindebetændelse 1.000,00
Meningokok 700,00
Pneumokokvaccination incl. vaccine 400,00
Rabies 750,00
Influenzavaccination (hvis ikke dækket af sygesikringen) 175,00
Tyfus (kapsel/injektion) 400,00
Difteri-Stivkrampe 250,00
TBE 450,00
Kolera (på recept)